torsdag 28 oktober 2010

Händer på stan ..................

I ett par veckor har vi nu försökt att få fram alla papper för att kunna börja bygga det lilla huset till en mamma med två flickor. Vi kom ända in i borgmästarens rum, men förgäves! Vi blev ledsna, slog oss ner vid ett bord och åt yoghurt.
Därborta stod poliser, polisbil och det verkade som om någon var i antågande. En grupp flickor i typiska singalesdräkter gjorde sig redo, och där kom han, en minister, som skulle öppna ett nytt kontor, fick vi veta, i den stora byggnaden. Kontoret skulle serva ´utveckling på landsbygden´.

Ja, flaggan hissades förstås och nationalsången sjöng. Medan flickorna marscherade in följde folket efter, tydligen vem som helst och jag hängde med och tog lite kort
Vid sådana här tillfällen har man alltid, kokosnöt, bitelblad, rökelse och i en kopp en blandning av sandelträd och olja.............Tillbaka till Smyrna och där höll man på att reparera taket och göra om köket till en av de anställda.
Näh, nu var det bråttom in på kontoret för att renskriva nyhetsbrevet. Vi möttes av några skolflickor som hämtat skolsaker. Vi hörs snart igen. Soliga hälsningar från blånande berg och mörkgröna cypresser. Margit

1 kommentar:

  1. Hej igen! Det var ju mycket tråkigt med pappren till huset. Vi får hoppas och be, att det på något sätt kan bli en ändring, så att det ändå går att bygga huset. Tänk ända till borgmästaren och så nej efter så mycket jobb. Det känns ju verkligen tråkigt. Du får verkligen vara med om olika händelser,mottagande av minister och att gå hälsa på i fallfärdiga ruckel. Vi är med er i tankar och böner.

    SvaraRadera