söndag 7 november 2010

sjukhus, brödbak, pizza och lite annat

Hej igen efter många dagars uppehåll. En av våra anställda, som också växte upp på Smyrna, blev inlagd på sjukhuset för en mindre operation. Vi besökte!
Här köar man, de skall besöka BB avd. men de får bara gå in en och en till resp. som fått barn
Förbjudet att ta kort inne på sjukhuset men jag fångade de här sjuksköterskorna i farten............
Blev sugen på lite hembakat, fick tag på jäst, vetemjöl, havregryn och lite grövre vetemjöl....................En del ungdomar ville göra pizza. I denna byggnad finns ugn så hit kom en hel drös

Add caption
Stan vimlar av affärer, ofta har de samma varor. Här nedan står säckar med ris och gryn ofta utanför affären som alltid har öppna dörrar.


Här sitter självaste chefen som oftast sköter kassan själv.

Alltid lika roligt att hälsa på förskolebarnen
Nyligen anställda som, rektor på vår skola, och på utposterna, t.v. och hon t.h. datorlärare här på vårt centrum.
 Han stod plötsligt där och log och sa, är du här mrs. Margit? Ja, vem är du frågade jag?  För flera år sen berättade han, var hans far var sjuklig, mamman plockade te, det fanns två systrar och han själv i familjen. Han fick gå 6 år i vår Smyrnaskola och gick sen 6 år i statlig skola och tog den lägre examen, O/level. Nu har han en statlig tjänst på annan ort. Smyrna gjorde en man av mig, säger han. Tills jag dör kommer jag alltid att tacka er och alla som stöder denna verksamhet säger han.... kvinnan t.h. är vår manager
Add caption

2 kommentarer:

  1. Det måste kännas fantastiskt, att möta någon,som gått på smyrna och tackar för att "Smyrna gjort en man av honom". Det är ju detta med hjälp till självhjälp som är så bra.
    VI får hoppas och be att operationen gått bra för den anställde som ligger på sjukhuset och att han snart är frisk igen. Det är väl inte samme som vid förra sjukhusbesöket? Hoppas den som var på sjukhuset då mår bra nu!
    Ja visst verkar förskolebarnen härliga.
    Vi tänker på er och hälsar så gott!

    SvaraRadera
  2. Underbart att läsa och se bilderna! Så fina sjuksköterskorna är. Nu åker du snart till Indien Margit. Ha en trevlig flygtur!

    SvaraRadera