onsdag 13 juli 2011

Hjälp till Högre Studier ger jobb

En av de första flickorna som vi hjälpte till skolgång under åren 1970-80 är idag en av cheferna på en bank i Colombo, Sri Lanka. Idag hjälper vi ett 20-tal fadderbarn på S.L. och nästan 50 fadderbarn i Indien att studera vidare.
Hon kom från ett litet samhälle utanför Nuwara-Eliya. Fick hjälp till att utbilda sig . Är idag läkare och nygift. På bröllopsdagen kom hennes lärare och colleger den långa vägen upp i bergen för att gratta henne.
Killen t.v. föddes med en för kort arm och problem med lungorna. Han fick hjälp till Högre Studier men ville fortsätta ytterligare. Då bad han om ett lån. Efter avslutade studier fick han ett bra jobb och betalade tillbaka lånet på lite mer än ett år.
Kvinnan t.h. är anställd på Smyrna och ansvarar för de som får hjälp till Högre Studier. Hon har polio i ett ben och har själv kämpat för sin utbildning. Idag är hon gift och har två små rara flickor.
I nuläget är det flera fattiga ungdomar som ansökt och vill ha hjälp till att fortsätta studera, få en bra utbildning och kunna stöltta sina föräldrar och syskon. Din hjälp behövs. Hälsningar Margit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar