torsdag 5 april 2012

Någon sa, gå till Smyrna, dom hjälper dig!

Ingen skola accepterade honom. Då kom han till Smyrnaskolan. Där var han välkommen.Han hade inte lätt för att lära men blev människovärdig för han fick gå i skola. Nu kör han runt och hämtar skräp. Han är anställd av stans renhållningsverk, får lön och möter sina kunder med ett ´smile´.
Kvinnan t.v. kom till Nuwara-Eliya som barn med sin blinda mor och tiggde. Familjen hade flera barn i skolåldern och dom behövde hjälp till skolböcker. De bodde i en annan stad men ville inte tigga där. På kvällen såg någon från Smyrna mor och dotter utan någonstans att ta vägen för natten. Smyrna blev deras natthärbärge och senare kom ett par av flickorna i familjen att jobba på Smyrna. Mamman är död sen flera år men alla barnen har familjer och bra jobb. Kvinnan på bilden är lärare på en teologisk skola. 

Alla är välkomna till Smyrna vilken religion man har eller folkslag man tillhör och språk man talar. Denna flicka är gruppfadder. Hon går alltså i en vanlig skola, men svårigheter med att få det att gå ihop, med många barn i familjen, gjorde att de sökte sig till Smyrna. Och där fick de hjälp!
Han är 14 år och klarade inte att bli uppflyttad till nästa klass. Han fick göra tre försök sen ville han inte gå i skola. Men nu är han en flitig elev på Smyrnaskolan och sa att han ville bli doktor. Vi får väl se vad det blir!
Nu önskar jag er alla en Glad Påsk med härliga soliga dagar och lite tid med familjen